Schaakcursussen op scholen

De matadoren geeft ook schaakles op diverse scholen. Een schaakcursus duurt 6 to 12 lessen, dit naar wens de van school. De lessen duren een uur en worden meestal na schooltijd gegeven, maar onder schooltijd kan natuurlijk ook!

De cursussen worden gegeven aan de hand van de stappenmethode, de officiële lesmethode van de KNSB. Er zijn zes stappen, waarbij de eerste twee alleen geschikt zijn om te volgen op school. Kinderen die meer willen weten van het schaakspel, kunnen lid worden van een club.

Kinderen krijgen allen een eigen werkboek, waarin regelmatig oefeningen worden gemaakt. Bij een beginnerscursus van 12 lessen, krijgen kinderen aan het eind een examen. Bij goed gevolg behalen ze hun Opstapdiploma. Om het diploma stap 1 of stap 2 te krijgen, zijn minimaal 20 lessen nodig.

Verder zijn in de cursus enige toernooitjes (fantasieschaak, doorgeefschaak en lootjesschaak) opgenomen. Uiteraard worden elke les ook partijtjes gespeeld voor de interne competitie om het geleerde direct in praktijk te brengen.

 

Opmerkingen

mike

Leuke site

03.05.2018 15:46

Meest recente reacties

10.10 | 09:43

hoi hiddo :)
m.v.g masato

12.03 | 08:16

Hebben jullie enig idee wanneer het schaken op vrijdagmiddag weer gaat beginnen?

17.02 | 13:19

Is het mogelijk een keertje vrijblijvend meeste doen op donderdagavond?

20.01 | 11:42

Beste Hiddo,

Is het Superhiddo 50 Toernooi ook voor volwassenen? Ik denk het wel maar op de Nosbo site staat het niet duidelijk aangegeven. Ook omdat je zoveel met jeugdschaak doet.

Groet,
Alex

Deel deze pagina